bodybg, PRELOAD navbg, PRELOAD leftnavbg, PRELOAD prbetyg, PRELOAD

 

Allt om linser

Linsbruk

Kontrollera med din optiker vad som gäller angående rengöring, förvaring och bärtider för dina kontaktlinser då detta kan variera beroende på produkt och rengöringssystem. Har du inte använt kontaktlinser tidigare måste du först genomgå en nytillpassning samt få en genomgång av hur du hanterar dina kontaktlinser. Observera att du inte kan använda ditt glasögonrecept för beställning av kontaktlinser då detta skiljer sig från ett kontaktlinsrecept.Hittar inte mina linser

Lenssavers säljer alla kontaktlinser som finns på marknaden under orginalnamn.
Om du inte
hittar ditt linsmärke, kan det vara så att du använder en "private label-lins" som innebär att man paketerat om linserna i en egentryckt förpackning. Klicka här för att finna din kontaktlins eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta rätt.Linsparametrar

 

Linstyper  

Lenssavers säljer samtliga mjuka kontaktlinser som finns på marknaden. 
Dessa brukas delas in efter hur länge de kan sitta i ögonen:

Dagslinser
Dessa linser ersätter man med ett nytt par dagligen vilket medför att du slipper rengöring och förvaring av dina kontaktlinser.

Veckolinser
Veckolinser används 1-2 veckor, beroende på din optikers ordination. Dessa linser rekommenderas oftast till personer som får problem med mycket proteinbeläggningar. Linserna tas ut, desinficeras och förvaras i linsetuiet när du sover.

Månadslinser
Månadslinsen är en lins för dagligt bruk som används upp till 30 dagar. Linserna tas ut, desinficeras och förvaras i linsetuiet när du sover.

Toriska linser
Linser som korrigrar astigmatism (brytningsfel). Dessa linser har en cylinder-styrka som anges i ett specifikt axel-läge.

Progressiva linser/ Multifokala linser
Linser som tillverkas med olika styrkor för ett seende på långt samt nära håll.
Denna linstyp kan vara ett bra alternativ till läsglasögon för personer med
presbyopi (ålderssynthet).

Dygnetrunt-linser
Dygnetruntlinser tillverkas av ett silikonbaserat material vilket gör att linserna släpper igenom upp till sex gånger mer syre än vanliga mjuka linser som man tar ut på kvällen. Med dessa egenskaper är det därför möjligt att man kan bära linserna dygnet runt i upp till 30 dagar. Detta är ytterst individuellt och utvärderas av din optiker.

Färgade linser
Med färgade linser förstärker eller förändrar man sin ögonfärg. Dessa finns både med och utan styrka (kosmetiska linser) men även kosmetiska linser måste utvärderas av en optiker så dina ögon inte tar skada.

Special-linser
Dessa linser är oftast tillverkade i ett äldre material som inte är lika bra för dina ögon som ett mer modernt. Fördelen med dessa linser är att de kan skräddarsys vid extrema synfel. 

Följ alltid din optikers anvisningar gällande dina linser då felaktigt bruk kan vara direkt skadligt för dina ögon.

Lenssavers AB | Parternas Gränd 65, 226 47 Lund | | kundservice@lenssavers.se
© Copyright 2024 Lenssavers AB | Webproduction 2024 Jonas Lindqvist, IT-Syd